Agutia

Agutia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

ciasteczka ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Masło lub margarynę najlepiej wyjąc lodówki kilka godzin wcześniej i pokroić ja na mniejsze części tuż przed przygotowaniem

ciasteczka ryżowe

Składniki:

ciasteczka ryżowe

 

  • Paczka kleiku ryżowego (250 g)
  • kostka masła lub margaryny
  • 3 jajka
  • 10 dag wiórek kokosowych (można dodać odrobinkę więcej)
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

ciasteczka ryżowe
Z podanych składników zagnieść ciasto, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, potem delikatnie zgnieść kulki(placki grubsze) można zrobić dziurkę palcem(nie na wylot)- jeśli potem macie ochotę zrobić ciastka z dżemem lub marmoladą, moim zdaniem jednak najlepsze są same. Układać na blasze w sporych odstępach, piec na złoty kolor

Tagi:

jajka jajko