beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ciasteczkowe mazurki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjnie, smacznie, świątecznie i mazurkowo

Ciasteczkowe mazurki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczkowe mazurki

 

  • 1 duża paczka herbatników
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 puszka 400 g masy krówkowej
  • dowolny dżem kwaskowy
  • orzechy
  • rodzynki
  • wiórki kokosowe
  • migdały
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczkowe mazurki
Połowę herbatników smarujemy z jednej strony masą krówkową. Na masę kładziemy biszkopt wypukłą stroną do masy. Dociskamy. W masę, która została po bokach biszkoptu wciskamy pokruszone orzechy i sparzone rodzynki. Drugą połowę herbatników smarujemy dżemem i posmarowaną stroną kładziemy na biszkopty. Wyrównać boki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. "Mazurki" polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować bakaliami.
Ciasteczkowe mazurki
Etap 1
Ciasteczkowe mazurki
Etap 2

Tagi:

biszkopt