patunia87

patunia87

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 418]

Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo szybkie ciastka z mąki ryżowej w dodatku niskokaloryczne z mąką ryżową oraz mlekiem kokosowym.

Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej

 

  • 150 g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 5 łyżek mleka kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Wszystkie składniki zagniatam. Gdyby ciasto nie chciało się zlepić dodaję więcej mąki ryżowej. Formuję kulę i okręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażarki na 15-20 minut.

Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.

Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia.  
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Do mąki ORAZ CUKRU ORAZ PROSZKU DO PIECZENIA wbijam całe jajka.
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Następnie dodaję mleczko kokosowe oraz cukier trzcinowy.
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Formuję kulkę następnie obkręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażark.
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Formuję małe kulki i lekko spłaszczam a następnie układam na papierze.