Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciastka biszkoptowe z masą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciastka są wspaniałe do kawy lub herbaty.

Ciastka biszkoptowe z masą czekoladową

Składniki:

Ciastka biszkoptowe z masą czekoladową

 

  • 2 blaty biszkoptowe
  • 1 opakowanie wafli (andruty)
  • 25 dag margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 5 łyżek nutelli
  • 2 łyżki kakao
  • 5 kropli aromatu rumowego
  • 1 łyżka spirytusu
  • wiórka kokosowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka biszkoptowe z masą czekoladową
Do miski włożyć margarynę, wsypać cukier puder i utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo nutelle, kakao, spirytus i aromat rumowy. Jeden andrut cienko posmarować masą czekoladową, położyć na niego biszkopt. Następnie masą posmarować biszkopt i przykryć drugim andrutem, obciążyć deseczką. Odłożyć na pół godziny. Kroić w kwadraty 3x3 cm, brzegi smarować pozostałą masą i obtoczyć w wiórkach kokosowych.