-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciastka francuskie z czarną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Było ciasto z czerwoną porzeczką . Czas na wykorzystanie czarnej porzeczki w połączeniu z moim ulubionym ciastem francuskim.

Ciastka francuskie z czarną porzeczką

Składniki:

Ciastka francuskie z czarną porzeczką

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 szklanka czarnej porzeczki
  • cukier do posypania
  • 1 białko

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z czarną porzeczką
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 15 kwadratów. Czarną porzeczkę myjemy, usuwamy gałązki i listki.

Każdy z kwadratów smarujemy rozbełtanym białkiem, posypujemy cukrem i nakładamy garść czarnej porzeczki.

Brzegi ciastek lekko zawijamy do środka . Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. 

Tagi:

ciastka owoce