Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciastka francuskie z serem i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne francuskie ciasteczka z serkiem i jagodami. Idealny dodatek do popołudniowej herbaty.

Ciastka francuskie z serem i jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka francuskie z serem i jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z serem i jagodami
Margarynę utrzyj razem z żółtkiem i cukrem. Dodaj ser biały i dokładnie utrzyj masę. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4cm. Na środku połowy kwadratów wykrój kieliszkiem kółko. Kwadrat z kółkiem położ na kwadracie bez kółka i lekko dociśnij. Na środek każdego kawałka ciasta nałóż porcję masy serowej i porcję jagód. Brzegi ciasta posmaruj rozkłóconym jajkiem. Ciastka ułóż na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni, 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.
Ciastka francuskie z serem i jagodami
Margarynę utrzyj razem z żółtkiem i cukrem. Dodaj ser biały i dokładnie utrzyj masę.
Ciastka francuskie z serem i jagodami
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4cm. Na środku połowy kwadratów wykrój kieliszkiem kółko.
Ciastka francuskie z serem i jagodami
Kwadrat z kółkiem położ na kwadracie bez kółka i lekko dociśnij. Na środek każdego kawałka ciasta nałóż porcję masy serowej i porcję jagód.
Ciastka francuskie z serem i jagodami
Brzegi ciasta posmaruj rozkłóconym jajkiem. Ciastka ułóż na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni, 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem.