dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Ciastka konfetti

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 32
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Przepyszne, kolorowe ciastka, jedne z lepszych jakie jadłam! Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Pieczone razem z posypką.

Ciastka konfetti

Składniki:

Ciastka konfetti

 

 

  • 180 g cukru

 

 

  • 1 zaokrąglona łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

 

 

  • 1 opakowanie 90g kolorowej posypki do obtaczania

Sposób przygotowania:

Ciastka konfetti
Masło z cukrem zmiksować, dodać jajko, proszek do pieczenia, sól, jeszcze raz krótko zmiksować. Wsypać mąkę, wlać jogurt, zmiksować na jednolite ciasto. Na talerzyk wysypać posypkę. Wilgotnymi rękami formować z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Z jednej strony obtoczyć w posypce. Kłaść na blasze, w dużych odstępach, posypką do góry, lekko spłaszczyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 14 minut.