Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ciastka kruche z białą i mleczną czekola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne, dlugo kruche, mocno czekoladowe i bardzo slodkie! a przede wszystkim bardzo szybkie

Ciastka kruche z białą i mleczną czekola

Składniki:

Ciastka kruche z białą i mleczną czekola

 

Sposób przygotowania:

Ciastka kruche z białą i mleczną czekola
maslo dodajemy do miski, dosypujemy cukier puder i ucieramy na puszysta mase. Dodajemy pokrojoną drobno czekoladę, cukier waniliowy i mąke, wszystko mieszamy dokladnie, lepimy z ciasta kulę, można dodać więcej mąki, jeśli jest to konieczne. Ciasto chwile odpoczywa, nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, z kuli odrywamy kawalki, lepimy w ciasteczka i ukladamy na blasze, na ktorej jest papier do pieczenia. Wkladamy ciastka na 10 - 15 minut w zaleznosci od grubosci, musimy obserwowac, kiedy mocno sie zezloca, bo latwo je przypalic. Sa dlugo kruche, maslane, baaaardzo slodkie, wiec jak ktos woli przelamac smak, moze dodac np zurawine suszoną :) smacznego