Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Ciastka kruche (z maszynki)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te szybkie kruche ciasteczka są wspaniałym deserem nie tylko dla najmłodszych. Wspaniale smakują jako dodatek do kawy.

Ciastka kruche (z maszynki) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka kruche (z maszynki)

 

Sposób przygotowania:

Ciastka kruche (z maszynki)
Z podanych składników zagniatamy ciasto, a następnie schładzamy w lodówce (lub zamrażarce) około 1/2 godziny. Ciasto musi być dość twarde. Na maszynkę do mięsa nakręcamy specjalną nakładkę do kruchych ciastek. Ciasto odkrawamy po kawałku i przepuszczamy przez maszynkę. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180st.) przez około 15-20 minut.
Ciastka kruche (z maszynki)
Etap 1 Specjalną nakładkę kupimy w sklepach AGD.
Ciastka kruche (z maszynki)
Etap 2 Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka kruche (z maszynki)
Etap 3 Ciastka pieczemy aż się zrumienią.