Ginewra

Ginewra

Szef Kuchni
[Przepisów: 20]

Ciastka marcepanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasteczka są kruche i idealne do kawy. Można dodać do nich wszelkiego rodzaju bakalie. Na polewę można posypać wiórki kokosowe .

Ciastka marcepanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka marcepanki

 

 

  • 1 czekolada mleczna

 

Sposób przygotowania:

Ciastka marcepanki
1. Mąkę pszenną i ziemniaczaną, posiekaną margarynę, cukier puder i starty marcepan zagnieść na jednolite ciasto. 2. Uformować kulki i wykładać je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Lekko spłaszczyć te kulki. 4. Piec ok.15min 160 st. 5. Czekoladę roztopić. 6. Na wystudzone marcepanki polać czekoladą.
Ciastka marcepanki
Zanim zetrze się marcepan dobrze włożyc go na trochę do lodówki.
Ciastka marcepanki
Ze składników zagnieść jednolite ciasto.
Ciastka marcepanki
Uformowane kulki lekko spłaszczyć i ułożyć na papierze do pieczenia.
Ciastka marcepanki
Roztopić czekoladę, którą potem polać po wystudzonych ciasteczkach.