ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ciastka piwne z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka ze słodkim nadzieniem.

Ciastka piwne z marmoladą

Składniki:

Ciastka piwne z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Ciastka piwne z marmoladą
Margarynę mrozimy aż stanie się zupełnie twarda. Wtedy ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Do startej margaryny wkładamy mąkę i lekko mieszamy. Dolewamy do tego piwo i zagniatamy ciasto, które odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Następnie ciasto wałkujemy i kroimy na kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy odrobinę marmolady. Rogi kwadratów sklejamy ze sobą. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni na złocisty kolor. Po upieczeniu można posypać je cukrem pudrem.