Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Ciastka z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciastka z musli do przegryzania nie tylko na śniadanie

Ciastka z musli

Składniki:

Ciastka z musli

 

  • musli domowe 3,5 szkl
  • wiórki kokosowe 0,5 szkl
  • mąka pszenna 0,5 szkl
  • cukier ponad pół szkl
  • masło, ok 100 gr
  • mleko ok pół szkl
  • jajka 2
  • czubata łyżeczka cynamonu
  • otarta skórka z połowy małej pomarańczy
  • soda, płaska łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z musli
Do dużej miski wsypać suche składniki (musli- płatki owsiane, otręby, rodzynki, orzechy, suszone jabłka, jak kto lubi). Wymieszać. Do tej mieszaniny wlać roztrzepane jajka oraz mleko z rozpuszczonym masłem. Z ciasta układamy kupki na wyłożonej papierem blasze. Pieczemy 10-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku.