Ciasto 3-bit

TheKajtex offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 53
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto 3-bit
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, kilkuwarstwowe ciasto bez pieczenia dla wielbicieli bardzo słodkich deserów


trudność: łatwe
czas:

Ciasto 3-bit - SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania herbatników
  • 1 puszka kajmaku
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 lista mleka
  • śmietanka kremówka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 tabliczki czekolady

Ciasto 3-bit - PRZYGOTOWANIE:

Pierwsza warstwa to herbatniki, zatem całą blachę nimi wykładamy. Na nie łyżką nakładamy masę kajmakową. Na gładką powierzchnię kajmaku znów wędrują herbatniki. Kolejna warstwa to budynie. Z pół litra mleka odlać pół szklanki i wymieszać tam budyń waniliowy, pozostałe mleko zagotować i wtedy wlać do niego zawartość szklanki, mieszając gotować jeszcze pół minuty. Ostudzony budyń wlać na herbatniki i przykryć ich kolejną warstwą, Następnie ubić śmietankę z cukrem i pudrem i cukrem waniliowym, wlać na ciasto przykryć herbatnikami, a na wierzch wylać rozpuszczoną czekoladę. Ciasto musi poleżeć kilka godzin w lodówce, by herbatniki zmiękły.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto 3-bit  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Ciasto na zimno 3 bit Roladki kaczuszki
Napoleonka na krakersach Malinowa kostka na precelkach Budyniowiec na krakersach bez pieczenia
Bananowiec z serkiem na zimno Ciasto  chmurka Sernik na zimno z bananami
Serniczek z truskawkami i białą czekoladą Kremowy sernik czekoladowy Czekoladowiec na zimno

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane