Ciasto ala snickers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to trio smaków słonego,słodkiego i bardzo delikatnego

Ciasto ala snickers

Składniki:

Ciasto ala snickers

 

  • 4 opakowania herbatników
  • 2 opakowania krakersów
  • 500 g kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 100 g płatków migdałowych
  • Nadzienie budyniowe:
  • 200 g masła
  • 3 szklanki mleka
  • po 1 szklance cukru i mąki krupczatki

Sposób przygotowania:

Ciasto ala snickers
1. Przygotować nadzienie budyniowe: do garnka wlać 2 szklanki mleka. Po chwili dodać masło i cukier. Całość doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu . W 1 szklance mleka rozprowadzić mąkę krupczatkę. Mieszankę wlać do gotującego się mleka. Składniki mieszać i gotować, aż masa zgęstnieje. 2. W blaszce ułożyć warstwę herbatników. Na nią wylać gorące nadzienie budyniowe. Wierzch wyrównać. Na krem ułożyć połowę krakersów i przykryć je gotową masa krówkową. Na to rozłożyć resztę krakersów 3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość oprószyć płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki