Ciasto Ambasador

Ciasta « poprzedni | następny »
js28

Starszy Kucharz
Przepisy: 40
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto Ambasador
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Upieczone intuicyjnie - bez wzorca, tylko z ogólnikowym przepisem zapisanym gdzieś w starym kajecie


trudność: średnie
czas:

Ciasto Ambasador - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka margaryny
  • 6 łyżek wody
  • 1,5 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 6 jajek
  • 1 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag wiórków kokosowych

Ciasto Ambasador - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić z 6 łyżkami wody, ½ szkl. cukru i kakao. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać 6 rozkłóconych żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Wymieszać. Pozostałe 3 białka ubić z 1 szklanką cukru, dodać wiórki i wyłożyć na ciasto porcjami. Piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni C. Masa z wiórkami podczas pieczenia „wtopiła” się w ciasto – wyszło ciekawe i dwukolorowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Ambasador  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane