Ciasto Ambasador

Ciasta « poprzedni | następny »
js28

Starszy Kucharz
Przepisy: 40
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto Ambasador
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Upieczone intuicyjnie - bez wzorca, tylko z ogólnikowym przepisem zapisanym gdzieś w starym kajecie


trudność: średnie
czas:

Ciasto Ambasador - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka margaryny
  • 6 łyżek wody
  • 1,5 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 6 jajek
  • 1 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag wiórków kokosowych

Ciasto Ambasador - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić z 6 łyżkami wody, ½ szkl. cukru i kakao. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać 6 rozkłóconych żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Wymieszać. Pozostałe 3 białka ubić z 1 szklanką cukru, dodać wiórki i wyłożyć na ciasto porcjami. Piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni C. Masa z wiórkami podczas pieczenia „wtopiła” się w ciasto – wyszło ciekawe i dwukolorowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Ambasador  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Jogurtowiec delikatny i puszysty Ciasto jogurtowe z morelami Babka orzechowa z rodzynkami
Ciasto Kolber - Hummingbird cake Jogurtowe ciasto z agrestem Szarlotka z prażonymi jabłkami
Babka cappuccino z kremem kawowym Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową Szybki torcik czekoladowy z masą kajmakową
Marchewkowe z karmelowym serkiem Szarlotka luksus Sernik z kaszą gryczaną i żurawiną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane