ciasto Aniołek

ewelinka880715 - Przepis na: ciasto Aniołek offline

Kuchcik
Przepisy: 1
ciasto Aniołek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto i masa opis poniżej


trudność: łatwe
czas:

ciasto Aniołek - SKŁADNIKI:

  • CIASTO
  • 2 duże jaja
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka amoniaku
  • MASA
  • 1 litr mleka
  • 1 margaryna
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 całe jaja

ciasto Aniołek - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto:Jaja zmiksować z mąką ziemniaczaną, dodać śmietanę i cukier. Wszystko ubić.Dodać 2 szklanki mąki,wymieszać.Wylać na stolnicę, dodać 1 i 1/2 szklanki mąki, masło i amoniak.Wszystko wymieszać.Podzielić ciasto na 4 równe części
Masa:3 szklanki mleka zagotować z cukrem i margaryną. Na mleko wlać jaja z mąką i szklanką mleka.Gorącą masą przekładać placki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do ciasto Aniołek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wypieki na słono
Chleb na zakwasie z pszenicą Warkocz drożdżowy ze szpinakiem i pomidorami Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Bułki pszenno żytnie z prażonymi ziarnami Tarta włoska z bobem Tarta z cukinią i kozim serem
Pizza z szynką i serem Pizza z brzoskwinią Pizza z boczkiem i serem feta
Francuskie cebularze Pizza na cieście z zsiadłego mleka Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane