Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Ciasto bananowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Oto przepis na bardzo konkretne i wyraziste w smaku ciasto. Jest ciężkie, mokre w środku i baaardzo pyszne.

Ciasto bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto bananowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowe
Banany obieramy ze skórki. Cztery kroimy w grube plastry i rozgniatamy widelcem. W tym czasie margarynę miksujemy z jajkami i cukrem. W trzeciej misce łączymy mąkę i proszek, dodajemy do masy płynne, dolewamy banany. Mieszamy. Przelewamy ciasto na natłuszczoną blaszkę. Pozostałe banany kroimy w plastry i układamy dekoracyjnie na górze. Pieczemy 60 min w 180 st.
Ciasto bananowe
Etap 1 - banany roimy w grube plastry
Ciasto bananowe
Etap 2 - banany rozgniatamy widelcem
Ciasto bananowe
Etap 3 - margarynę miksujemy z jajkami i cukrem
Ciasto bananowe
Etap 4 - łączymy wszystkie miski i mieszamy