Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Ciasto bez jajek i bez maki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smakuje jak sernik... a nie ma w nim sera..

Ciasto bez jajek i bez maki

Składniki:

Ciasto bez jajek i bez maki

  • 2 Budynie waniliowe (takie które są na pół litra mleka każdy)
  • Tylko pół litra mleka
  • smietany 24% ( u nas sa kubki po 200g, nie wiem jak u was ale może
  • 200g cukru
  • przyprawy, wanilia lub rodzynki jak chcecie ja nie daje do tego nic, jest tylko waniliowe.

Sposób przygotowania:

Ciasto bez jajek i bez maki

Mleko wlac do garnka i zagotowac, dwa budynie rozmieszac z mała iloscia mleka (bez cukru) ugotowac taki bardzo gesty budyn, który zaraz gorący przełożyc do miski, w której można ubijac lub odrazu w takiej zrobic budyn naprzykład w mikrofalówce!!! Teraz dodac cukier i mikserem dobrze wymieszac w gorącym i tak szybko sie rozpusci, i po kolei dodawac smietany. Nie wszystkie naraz i nie na odwrót (czyli budyn do smietany, bo sie zrobi jedena kluska) Jak już wszystko wymieszane to przełozyc do tortownicy wyłożonej Backpapierem. Piec rozgrzac na 170°C (troche mniej niż jak na biszkopt) i piec 1godzine i 15 minut .(Góra i dół a nie termoobieg!) Po upieczeniu dobrze wystudzic,i można na wierzch poukładac owoce jakie sie chce i zalac je galaretka lub najlepiej gdy grund na to stanowi sok owocowy lub specjalnie ugotowany w szklance wody kompot z owocow jakie dajemy na góre, i musi wydawac sie za słodkie to potem smakuje jak z nieba!!! A tu macie zdjecia jak wygladało moje ciasto w trzech fazach! Acha zapomniałabym, gdy się da owoce zamrożone to ciasto można po godzinie już jesc a z innymi lepiej zrobic to wieczorem żeby było na drugi dzien!!! Smacznego! I powodzenia w pieczeniu i jedzeniu!!!