Strona główna Ciasto bez jajek i bez maki

Ciasto bez jajek i bez maki

Ciasta « poprzedni | następny »
Glumanda - Przepis na: Ciasto bez jajek i bez maki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 111
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto bez jajek i bez maki
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Smakuje jak sernik... a nie ma w nim sera..


trudność: średne
czas:

Ciasto bez jajek i bez maki - SKŁADNIKI:

  • 2 Budynie waniliowe (takie które są na pół litra mleka każdy)
  • Tylko pół litra mleka
  • smietany 24% ( u nas sa kubki po 200g, nie wiem jak u was ale może
  • 200g cukru
  • przyprawy, wanilia lub rodzynki jak chcecie ja nie daje do tego nic, jest tylko waniliowe.

Ciasto bez jajek i bez maki - PRZYGOTOWANIE:

Mleko wlac do garnka i zagotowac, dwa budynie rozmieszac z mała iloscia mleka (bez cukru) ugotowac taki bardzo gesty budyn, który zaraz gorący przełożyc do miski, w której można ubijac lub odrazu w takiej zrobic budyn naprzykład w mikrofalówce!!! Teraz dodac cukier i mikserem dobrze wymieszac w gorącym i tak szybko sie rozpusci, i po kolei dodawac smietany. Nie wszystkie naraz i nie na odwrót (czyli budyn do smietany, bo sie zrobi jedena kluska) Jak już wszystko wymieszane to przełozyc do tortownicy wyłożonej Backpapierem. Piec rozgrzac na 170°C (troche mniej niż jak na biszkopt) i piec 1godzine i 15 minut .(Góra i dół a nie termoobieg!) Po upieczeniu dobrze wystudzic,i można na wierzch poukładac owoce jakie sie chce i zalac je galaretka lub najlepiej gdy grund na to stanowi sok owocowy lub specjalnie ugotowany w szklance wody kompot z owocow jakie dajemy na góre, i musi wydawac sie za słodkie to potem smakuje jak z nieba!!! A tu macie zdjecia jak wygladało moje ciasto w trzech fazach! Acha zapomniałabym, gdy się da owoce zamrożone to ciasto można po godzinie już jesc a z innymi lepiej zrobic to wieczorem żeby było na drugi dzien!!! Smacznego! I powodzenia w pieczeniu i jedzeniu!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto bez jajek i bez maki (strona 1 z 1)  
Natala1210

Natala1210
offline

2009-01-23 09:55
Super przepis jeszcze się z takim nie spotkałam.Napewno wypróbuję.Do ulubionych!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Glumanda

Glumanda
offline

2009-01-23 10:52
Bardzo wazne, zeby ta smietana miala naprawde 24% tluszczu. :)
Mozna tez dac cos innego na gore .. jak np. sos karmelowy i orzechy! dodam osobny przepis na ten sos.
Skomentuj
Oceń:
0
mała czarna

mała czarna
offline

2009-01-23 11:45
Wygląda smacznie i rzeczywiście proste:)
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus
offline

2009-01-23 16:07
A można jeszcze zrezygnować ze śmietany, budyniu i cukru? :D
Skomentuj
Oceń:
0
Glumanda

Glumanda
offline

2009-01-23 17:54
Bahus napisał(a):

A można jeszcze zrezygnować ze śmietany, budyniu i cukru? :D

Mozna... mozna zjesc tylko same maliny :)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2009-01-23 19:20
czekam na sos karmelowy,przepis fantastyczny do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
Glumanda

Glumanda
offline

2009-01-23 19:33
pusieczku! sos karmelowy jest juz dodany ;) :*
Skomentuj
Oceń:
0
pszczolka

pszczolka
offline

2009-01-23 20:02
Ciekawy przepis ,napewno ciasto bardzo smaczne .W najblizszym czasie wyprobuje.
Skomentuj
Oceń:
0
Krysia64

Krysia64
offline

2010-08-19 16:08
Potwierdzam PYSZNOŚĆ tego ciasta :-))
Rozpływa się w ustach.
Ma tylko jedną ,jedyną wadę .....za szybko znika ze stołu :-)))
Skomentuj
Oceń:
0
Dusia199805

Dusia199805
offline

2010-09-19 13:58
Wygląda smakowicie :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane