Ciasto biszkoptowe z makiem

Biszkopty « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciasto biszkoptowe z makiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wierzch ciasta można polać polewą kakaową.


trudność: średnie
czas:

Ciasto biszkoptowe z makiem - SKŁADNIKI:

Ciasto biszkoptowe z makiem - PRZYGOTOWANIE:

Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku stale ubijając, dodać cukier, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia a na końcu wlać oliwę. Wylać ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem, piec w piekarniku przez 30 minut. Mak sparzyć i zemleć w maszynce do mięsa trzy razy. Jajka utrzeć z cukrem w makutrze dodać mak, mąkę i olejek zapachowy. W rondlu zagotować margarynę i dodawać stopniowo masę makową. Chwilę gotować ciągle mieszając. Ciepłą masą przełożyć biszkopt.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto biszkoptowe z makiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto Toffifee Rolada serowa z owocami Ciasto pijany pijak
Wilgotne usta Zośka Ciasto ala markizy Ciasto wiśniowe na kisielach niemieckich
Ciasto pyszniak     Pyszny kokosowy 3 BIT     Orzechowy karmelek
Alkoholowe raffaello Rolada śmietankowo - jagodowa Przekładaniec jabłkowo-orzechowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane