Ciasto biszkoptowe z makiem

Biszkopty « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciasto biszkoptowe z makiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wierzch ciasta można polać polewą kakaową.


trudność: średnie
czas:

Ciasto biszkoptowe z makiem - SKŁADNIKI:

Ciasto biszkoptowe z makiem - PRZYGOTOWANIE:

Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku stale ubijając, dodać cukier, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia a na końcu wlać oliwę. Wylać ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem, piec w piekarniku przez 30 minut. Mak sparzyć i zemleć w maszynce do mięsa trzy razy. Jajka utrzeć z cukrem w makutrze dodać mak, mąkę i olejek zapachowy. W rondlu zagotować margarynę i dodawać stopniowo masę makową. Chwilę gotować ciągle mieszając. Ciepłą masą przełożyć biszkopt.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto biszkoptowe z makiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto piernikowo-porzeczkowe Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch
 Przekładaniec Agi Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką
Biszkopt z jabłkami i kokosem Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher
Tort orzechowy na moje 30 urodziny Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane