Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Ciasto brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasto z brzoskwiniami idealne do kawy lub herbaty. Proste, ale całe napełnione aromatycznymi brzoskwiniami.

Ciasto brzoskwiniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
Brzoskwinie pozbawić pestek, pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Wymieszać i odstawić na parę godzin, aż brzoskwinie puszczą sok. Można zostawić na całą noc. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać sok spod brzoskwiń i utrzeć. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wsypać do żółtek. Dodać brzoskwinie i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie połączyć. Wlać do formy 25cm i piec przez 40min w temperaturze 180*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Ciasto brzoskwiniowe
Brzoskwinie obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Ciasto brzoskwiniowe
Żółtka utrzeć dokładnie z sokiem spod brzoskwiń.
Ciasto brzoskwiniowe
Dodać odsączone brzoskwinie i wymieszać ciasto.
Ciasto brzoskwiniowe
Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać w ciasto.

Tagi:

jajko jajka