anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo delikatne i lekkie ciasto biszkoptowe ze smaczną brzoskwiniową masą i mnóstwem bakalii. Polecam

Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami
Biszkopt jasny Białka oddzielić od żółtek, białka ubić z cukrem, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Delikatnie wymieszać i upiec biszkopt. WystudzićBiszkopt ciemny Wykonać tak samo jak biszkopt jasny tylko do mąki dodać kakao. Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Masa Brzoskwinie odsączyć, do syropu dolać tyle wody aby było łącznie 500 ml i ugotować na syropie budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać zimny budyń i wymieszać brzoskwinie pokroić w kostkę i połączyć z masą. Kremem przełożyć biszkoptyRodzynki, kokos i czekoladę wymieszać i posypać wierzch ciasta.
Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami
budyń ugotowany na syropie z brzoskwiń ma bardzo dobrą konsystencję
Ciasto brzoskwiniowe z bakaliami
bakalie należy dokładnie ze sobą wymieszać

Tagi:

biszkopt