ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto brzoskwiniowe z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne i lekkostrawne.

Ciasto brzoskwiniowe z makiem

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe z makiem

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe z makiem
1.Margarynę stop, ostudź.Mąkę wymieszaj z cukrem, sodą i makiem.Wlej margarynę i jogurt, wbij jajka, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
2.Brzoskwinie pokrój w małą kostkę, posyp wierzch ciasta.Piecz ok. 45 min. w temp. 180 st.Upieczone, ostudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak