aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto- Budyniowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne ciasto z masą całkiem budyniową, gęstą i idealną do takiego połączenia. Polecam na szybko, łatwy w wykonaniu!

Ciasto- Budyniowiec

Składniki:

Ciasto- Budyniowiec

 

  • Biszkopt:
  • 12 jaj
  • 12 łyżek mąki
  • 12 łyżek cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki maku
  • 3 łyżki krojonych orzechów
  • 2 łyżki mielonych orzechów
  • Masa:
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 szkl cukru
  • 10 żółtek
  • 0,5 litra mleka

 

Sposób przygotowania:

Ciasto- Budyniowiec
Biszkopt:

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajmy mak, do drugiej orzechy, trzecią zostawiamy jasną. Mieszamy i pieczemy placki w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.

Masa:

Na mleku gotujemy budyń rozmieszany z mlekiem, cukrem i żółtkami.

Gorącym przekładamy placki w kolejności: biszkopt z makie- masa- biszkopt jasny- masa- biszkopt z orzechami

Tagi:

biszkopt mak