Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto capuccino z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

świetne połaczenie wielu smaków w jednym cieście

Ciasto capuccino z galaretką

Składniki:

Ciasto capuccino z galaretką

 

  • Biszkopt:
  • 8 jajek
  • 8 łyżek cukru
  • 8 łyżek maki
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyzki kakao
  • Wkładka:
  • 100 g kokosu
  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • 5 łyżek maku
  • Masa:
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 0,5 szklanki wody
  • Reszta:
  • Brzoskwinie z puszki
  • 2 galaretki

 

Sposób przygotowania:

Ciasto capuccino z galaretką
Biszkopt Składniki podzielić na dwie części- do jednej dodać kakao. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodac cukier i zmiksować. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Dodać przesitowaną make z proszkiem (do jednej części kakao) i wymieszać. Każdy biszkopt upiec osobno w 180 stopniach. Piec ok. 25 minut. Wkładka: Białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Następnie dodać kokos i sparzony, ale ostudzony mak. Zmiksować. Piec w 180 stopniach ok. 15-20 minut. Masa: Kawę zaparzyć i ostudzić. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder i zmiksować. Następnie zmiksować z kawą. Przygotować galaretkę i ostudzić. Ciemny biszkopt posmarować masa, przyłożyć wkładką i znów posmarować masą, przykryć jasnym biszkoptem na nim rozłożyć brzoskwinie i zalac tężejąca galaretką.