Strona główna Ciasto ciemne z dżemem

Ciasto ciemne z dżemem

Przepis redakcyjny
Ciasto ciemne z dżemem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszystkie składniki zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto ciemne z dżemem - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka albo śmietany,
  • 2 szklanki mąki,
  • 10 łyżek oleju roślinnego,
  • 4 łyżki dżemu,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 szklanka cukru.

Ciasto ciemne z dżemem - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmiksować.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto ciemne z dżemem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Pierniczki  z imbirem i miodem Truskawkowy przekładaniec Kakowiec z magdałami
Torcik fasolowy z bitą śmietaną Ciasto twarogowe Czekoladowa pianka
Ptasie mleczko toffi Serowe kuleczki Tarta krówkowa krucha
Szarlotka z pianką budyniową Ciasto brzoskwiniowe Ciasto czekoladowy mus

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane