Strona główna Ciasto ciemne z dżemem

Ciasto ciemne z dżemem

Przepis redakcyjny
Ciasto ciemne z dżemem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszystkie składniki zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto ciemne z dżemem - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka albo śmietany,
  • 2 szklanki mąki,
  • 10 łyżek oleju roślinnego,
  • 4 łyżki dżemu,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 szklanka cukru.

Ciasto ciemne z dżemem - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmiksować.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto ciemne z dżemem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy
Ciasteczka z bakaliami Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Roladki drożdżowe z makiem Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane