Strona główna Ciasto ciemne z dżemem

Ciasto ciemne z dżemem

Przepis redakcyjny
Ciasto ciemne z dżemem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszystkie składniki zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto ciemne z dżemem - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka albo śmietany,
  • 2 szklanki mąki,
  • 10 łyżek oleju roślinnego,
  • 4 łyżki dżemu,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 szklanka cukru.

Ciasto ciemne z dżemem - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmiksować.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto ciemne z dżemem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Słoneczny sernik dyniowy Zdrowe Tiramisu Dyniowe Królewiec mojej mamy
Rolada z dynią i jabłkiem Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami
Kruche pyszności Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto
Cynamonowiec z porzeczkami Ciasto śliwkowo-orzechowe Budyń o smaku dyni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane