Strona główna Ciasto ciemne z dżemem

Ciasto ciemne z dżemem

Przepis redakcyjny
Ciasto ciemne z dżemem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszystkie składniki zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto ciemne z dżemem - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka albo śmietany,
  • 2 szklanki mąki,
  • 10 łyżek oleju roślinnego,
  • 4 łyżki dżemu,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 szklanka cukru.

Ciasto ciemne z dżemem - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmiksować.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto ciemne z dżemem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Omlet na słodko polany sorbetem Gofry z ricottą Mini naleśniczki z ananasami
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek
Muffiny z kisielem Torcik krówkowo smietanowy Marchewkowa tarta
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane