senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ciasto - Cycki Cyganki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe i dobre ciasto :) Podawać już pokrojone na talerzykach.

Ciasto - Cycki Cyganki

Składniki:

Ciasto - Cycki Cyganki

 

  • 6 białek,
  • 6 łyżek cukru kryształu,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 szklanka kokosu,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 1 kostka masła,
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów,
  • rodzynki,
  • polewa czekoladowa.

Sposób przygotowania:

Ciasto - Cycki Cyganki
Ubić pianę z białek, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mąkę, kokos i wymieszać delikatnie. Upiec.
Przygotować masę. Ugotować budyń według opisu na opakowaniu (bez cukru) wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier puder i wystudzony budyń. Wymieszać.
Na upieczone ciasto wyłożyć masę, na masie układać okrągłe biszkopty (maczane w wódce) na każdym na środku położyć rodzynkę i zalać polewą.

Tagi:

biszkopt