gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ciasto cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobre ciasto cytrynowe, które zasmakuje całej rodzinie. Jest proste w wykonaniu, i naprawdę warto.

Ciasto cytrynowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Ciasto cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać cukier, następnie zetrzeć skórkę z dwóch cytryn. Utrzeć dokładnie.

Margarynę wstawić do niedużego rondelka i roztopić. Ostawić do lekkiego ostudzenia. Dodać do utartej masy i nadal ucierać.

Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 35-40 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto cytrynowe
Na sam początek przygotować wszystkie składniki
Ciasto cytrynowe
Składniki włożyć do miski i zetrzeć skórki z cytryny
Ciasto cytrynowe
Całość utrzeć i dodać roztopioną margarynę.
Ciasto cytrynowe
Całość przełożyć do natłuszczonej formy.
Ciasto cytrynowe
Wstawić do piekarnika.
Ciasto cytrynowe

Tagi:

jajko jajka