jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto czekoladowe z cukinią 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciasto czekoladowe z cukinią doskonała odmiana ciasta

Ciasto czekoladowe z cukinią 3

Składniki:

Ciasto czekoladowe z cukinią 3

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z cukinią 3
Margarynę, olej i cukier zmiksować na gładką masę.

Kefir roztrzepać z jajkiem i cynamonem.

Dwie masy połączyć i razem zmiksować.

Cukier waniliowy wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, mąką i startymi goździkami.

Sypkie składniki dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać, tak, aby zyskała jednolitą konsystencję.

Umytą cukinię i wydrążoną zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Okrągłą blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem i obsypać mąką.

Przełożyć do niej ciasto.

Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym

do 170 stop. C.