Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto czekoladowe z dzemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne ciemne ciasto z kremem

Ciasto czekoladowe z dzemem

Składniki:

Ciasto czekoladowe z dzemem

 

  • Biszkopt:
  • 7 jajek
  • 7 łyzek cukru
  • 7 łyzek maki
  • 3łyzki kakao
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 kostki masła
  • Budyń toffi
  • 0,5 l mleka
  • 3 łyzki kakao
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Dzem jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z dzemem
Biszkopt: Białka ubic na sztywną pianę. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksująć. Nastęepnei wsypac przesitowaną makę, proszek oraz kakao. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na trzy części. Masa: Ugotowac budyń i ostudzić. Masło utrzec na puch z cukrem pudrem. Podzielic na pół. Do połowy dodać kakao, a do drugiej budyń. Biszkopta posmarować dzemem i masą kakaową, przyłożyc drugim biszkoptem i posmarować masą toffi. Przykryć wierzchem biszkopta i posmarować masą.