Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Geometryczne ciasto kokosowo-czekoladowe

Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Śmietana:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • Reszta:
  • Powidła śliwkowe
  • Czekolada mleczna
  • Wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Wersja tortowa: biszkopt+powidła+śmietana+biszkopt+śmietana+ kokos i czekolada Wersja brytfankowa: biszkopt+powidła+śmietana+kokos i czekolada
Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami
Etap 1
Ciasto czekoladowo-kokosowe z powidłami
Etap 2