paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ucierane ciasto ze świeżymi czereśniami idealne na letni sezon. Szybkie do wykonania, ciasto które zawsze się udaje.

Ciasto czereśniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto czereśniowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czereśniowe
Do masła wsypać cukry i utrzeć razem na jasną pusztą masę. Do masy wbijać kolejno po jednym jajku nie przerywając ucierania kolejne wówczas gdy poprzednie połączy się z masą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do ciasta cały czas miksując.

Ciasto przelać do wysmarowanej formy. Na wierzch ciasta układać opłukane i wypestkowane czereśnie. Ciasto piecz na złoty kolor w nagrzanym piekarniku na 170 stopni.

Po upieczeniu wystudzić można posypać cukrem pudrem.
Ciasto czereśniowe
Czereśnie opłukac osuszyć i wypestkować.
Ciasto czereśniowe
Do masy wbijać kolejno po jednym jajku nie przerywając ucierania
Ciasto czereśniowe
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do ciasta cały czas miksując.
Ciasto czereśniowe
Na wierzch ciasta układać opłukane i wypestkowane czereśnie. Ciasto piecz na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka