alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto czereśniowe, ciasto czereśniowe

Ciasto czereśniowe

Składniki:

Ciasto czereśniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czereśniowe
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Utrzeć masło z cukrem, dodając stopniowo 4 żółtka i skórkę cytrynową. Zalać mlekiem bułkę, a gdy napęcznieje, dokładnie utrzeć ją z masą. Wymieszać z pianą z białek. Do tortownicy wysmarowanej masłem wlać 1/3 masy i nakryć opłatkiem. Na opłatek wysyp część wypestkowanych owoców. W ten sam sposób przygotować 3 kolejne warstwy. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.

Tagi:

jajko jajka