milenka_123

milenka_123

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Ciasto czeskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na początku zagnieśc ciasto, a poźniej zrobic krem i należy przełożyc każdą częśc.

Ciasto czeskie

Składniki:

Ciasto czeskie

 

  • Ciasto:
  • 3,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki sody
  • 3-4 łyżeczki miodu
  • 1 kostka margaryny
  • 3 jajka
  • Krem:
  • 1 litr mleka
  • 2 budynie waniliowe ( na 3 szklanki mleka)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kostka margaryny

Sposób przygotowania:

Ciasto czeskie
Ciasto: Zagnieśc ciasto, podzielic na 3 części. Do jednej dodac łyżeczkę kakao. Później każdą częśc należy piec 15 minut. Krem: # szklanki mleka zagotowac z margaryną. W 4 szklance rozrobic 2 budynie. Dodac cukier i cukier waniliowy. Krem połozyc na każda warstwę.