Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ciasto francuskie faszerowane serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Efektowna i prosta przekąska.

Ciasto francuskie faszerowane serkiem

Składniki:

Ciasto francuskie faszerowane serkiem

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375 g każde)

 

  • 40 dag trzykrotnie mielonego twarogu

 

 

 

  • 2 łyżki siekanego koperku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie faszerowane serkiem
Dużym krążkiem do dekoracji potraw lub zwykłą szklanką z ostrymi krawędziami wycinamy kółka z ciasta francuskiego.Na środku 2/3 dużych kółek wycinamy kieliszkiem lub małym krążkiem do dekoracji mniejsze kółeczka. Pełne kółka smarujemy rozkłóconym jajkiem i na każdym z nich układamy po 2 kółka z dziurkami- każde z nich także smarujemy jajkiem. Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.Marynowanego łososia drobno siekamy. Do serka dodajemy jogurt naturalny, łososia oraz drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Serkiem faszerujemy kominki z ciasta francuskiego. Przybieramy odrobiną koperku. Podajemy od razu po przygotowaniu.