msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Ciasto francuskie z parówką i serem.

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Bardzo szybko,smacznie i syto.

Ciasto francuskie z parówką i serem.

Składniki:

Ciasto francuskie z parówką i serem.

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego świeżego (gotowe, ale może też być mrożone.które trzeba wcześniej rozmrozić) po 275g,
  • 12 plastrów żółtego sera
  • 12 cienkich (twardych,dobrych) parówek
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z parówką i serem.
Rozwinąć płaty ciasta francuskiego.Każdy płat podzielić na 6 prostokątów.Na każdym położyć plaster sera i parówkę.Zwijać po przekątnej.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba jej smarować tłuszczem), ułożyć ciasto z parówkami , posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem.Piekarnik nagrzać do 210 stopni (termoobieg).Piec ok.20 minut.Można podawać z keczupem,ew. sałatką z warzyw.