Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ciasto francuskie z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Danie to to bogactwo smaków i aromatów. Delikatne i sycące zarazem. Idealne na spotkania ze znajomymi i rodzinom.

Ciasto francuskie z rukolą

Składniki:

Ciasto francuskie z rukolą

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 1 opakowanie rukoli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z rukolą
Ciasto francuskie kroimy na duży kwadrat. Następnie smarujemy je pastą z przecieru pomidorowego, ketchupu, soli i pieprzu. Na paście układamy pokrojonego w cienkie krążki pomidora i ser mozzarella pokrojony w cienkie paseczki. posypujemy jeszcze solą i pieprzem po wierzchu. Tak przygotowane ciasto posypujemy jeszcze solą i pieprzem po składnikach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut (sprawdzamy, kiedy ciasto się zarumieni). Po wyjęciu z piekarnika na wierzchu układamy świeżą rukolę. Jemy same lub z dodatkami.