Sposób przygotowania:
Ciasto izydor z wiśniami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mak i wiórki kokosowe.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć ciasto na blachę.
Piekarnik rozgrzać do temp. 150 stop. C.
Piec ciasto około 45 minut.
MASA:
Z proszku budyniowego, mleka, cukru i żółtek ugotować budyń i ostudzić.
Masło utrzeć i nie przerywając ucierania stopniowo dodawać budyń.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę, na niej ułożyć delicje wiśniowe biszkoptami do góry.
Skropić spirytusem i ułożyć na nich wiśnie.
Całość zalać galaretką.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć ciasto na blachę.
Piekarnik rozgrzać do temp. 150 stop. C.
Piec ciasto około 45 minut.
MASA:
Z proszku budyniowego, mleka, cukru i żółtek ugotować budyń i ostudzić.
Masło utrzeć i nie przerywając ucierania stopniowo dodawać budyń.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę, na niej ułożyć delicje wiśniowe biszkoptami do góry.
Skropić spirytusem i ułożyć na nich wiśnie.
Całość zalać galaretką.