anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto jabłkowo budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo delikatne i smakowite ciasto. Polecam na wiosenne popołudnie w grupie przyjaciół. Ciasto nie jest tłuste.

Ciasto jabłkowo budyniowe

Składniki:

Ciasto jabłkowo budyniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo budyniowe
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą, i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną część wyłożyć do wysypanej bułka tartą blachy. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki. Obtoczyć w cynamonie i w kaszy mannie wyłożyć na ciasto. Na mleku ugotować budyń z cukrem i zalać jabłka. Wyłożyć na górze resztę ciasta nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.