Strona główna Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
mkowalski - Przepis na: Ciasto jeżynowo-jogurtowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Ciasto jeżynowo-jogurtowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto jeżynowo-jogurtowe.


trudność: średne
czas:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - SKŁADNIKI:

  • 1 gotowy lub samemu zrobiony spód biszkoptowy
  • 1 zielona galaretka
  • 1 fioletowa ( ewentualnie inna, gdy takiej nie dostaniemy)
  • 1 śnieżka jogurtowa
  • 3 garście jeżyn

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - PRZYGOTOWANIE:

Zieloną galaretką rozpuścić w około 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Następnie wylać na płaski talerz, ostudzić i wstawić do lodówki, by stężała. Fioletową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej, przegotowane wody. Odstawić do wystudzenia. Przygotować śnieżkę jogurtową , według przepisu na opakowaniu produktu. Jeżyny umyć, osączyć. Spód biszkoptowy posmarować śnieżką jogurtową. Zieloną galaretkę pokroić w kostkę. Jeżyny układać na przemian z kostkami galaretki. Na końcu zalać ciasto fioletową galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto jeżynowo-jogurtowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Jabłecznik z białą czekoladą i bezikami Szarlotka Małgosi Tarta z jeżynami
Śliwkowe z posypką orzechową Ciasto z gruszkami i posypką orzechową Ciasto serowo-czekoladowe z jeżynami
Krucho - drożdżowa szarlotka pod bezą Rolada biszkoptowa z jabłkami od Zbysiowej Ciasto cappuccino z bananem
Orkiszowy placek ze śliwkami Ciasto makowo - bakaliowe z kremem Clafoutis z nektarynkami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane