mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto jeżynowo-jogurtowe.

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Składniki:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

 

  • 1 gotowy lub samemu zrobiony spód biszkoptowy
  • 1 zielona galaretka
  • 1 fioletowa ( ewentualnie inna, gdy takiej nie dostaniemy)
  • 1 śnieżka jogurtowa
  • 3 garście jeżyn

Sposób przygotowania:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe
Zieloną galaretką rozpuścić w około 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Następnie wylać na płaski talerz, ostudzić i wstawić do lodówki, by stężała. Fioletową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej, przegotowane wody. Odstawić do wystudzenia. Przygotować śnieżkę jogurtową , według przepisu na opakowaniu produktu. Jeżyny umyć, osączyć. Spód biszkoptowy posmarować śnieżką jogurtową. Zieloną galaretkę pokroić w kostkę. Jeżyny układać na przemian z kostkami galaretki. Na końcu zalać ciasto fioletową galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.