Strona główna Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
mkowalski

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Ciasto jeżynowo-jogurtowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto jeżynowo-jogurtowe.


trudność: średne
czas:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - SKŁADNIKI:

  • 1 gotowy lub samemu zrobiony spód biszkoptowy
  • 1 zielona galaretka
  • 1 fioletowa ( ewentualnie inna, gdy takiej nie dostaniemy)
  • 1 śnieżka jogurtowa
  • 3 garście jeżyn

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - PRZYGOTOWANIE:

Zieloną galaretką rozpuścić w około 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Następnie wylać na płaski talerz, ostudzić i wstawić do lodówki, by stężała. Fioletową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej, przegotowane wody. Odstawić do wystudzenia. Przygotować śnieżkę jogurtową , według przepisu na opakowaniu produktu. Jeżyny umyć, osączyć. Spód biszkoptowy posmarować śnieżką jogurtową. Zieloną galaretkę pokroić w kostkę. Jeżyny układać na przemian z kostkami galaretki. Na końcu zalać ciasto fioletową galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto jeżynowo-jogurtowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Migdałowe ciasto ze śliwkami Biszkopt z prażonym słonecznikiem i bitą śmietaną Beztłuszczowe ciasto z jabłkami
Ciasto pomarańczowo- kokosowe Szarlotka sypana Ciasto na oleju
Sernik na zimno z truskawkami Racuchy ze śliwkami Strudel jabłkowo orzechowy
Jabłecznik z dodatkiem śmietany Rolada jabłkowo - truskawkowa Sernik w cieście czekoladowo - kawowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane