Strona główna Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
mkowalski - Przepis na: Ciasto jeżynowo-jogurtowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Ciasto jeżynowo-jogurtowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto jeżynowo-jogurtowe.


trudność: średne
czas:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - SKŁADNIKI:

  • 1 gotowy lub samemu zrobiony spód biszkoptowy
  • 1 zielona galaretka
  • 1 fioletowa ( ewentualnie inna, gdy takiej nie dostaniemy)
  • 1 śnieżka jogurtowa
  • 3 garście jeżyn

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - PRZYGOTOWANIE:

Zieloną galaretką rozpuścić w około 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Następnie wylać na płaski talerz, ostudzić i wstawić do lodówki, by stężała. Fioletową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej, przegotowane wody. Odstawić do wystudzenia. Przygotować śnieżkę jogurtową , według przepisu na opakowaniu produktu. Jeżyny umyć, osączyć. Spód biszkoptowy posmarować śnieżką jogurtową. Zieloną galaretkę pokroić w kostkę. Jeżyny układać na przemian z kostkami galaretki. Na końcu zalać ciasto fioletową galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto jeżynowo-jogurtowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką Skubaniec z jabłkami
Tort a la sernikowy Sernik z mlekiem i brzoskwiniami Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami
Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami Sernik Izaura - trzy kolory
Szarlotka ulubiona Chałka z foremki Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane