Strona główna Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasto jeżynowo-jogurtowe

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
mkowalski

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Ciasto jeżynowo-jogurtowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto jeżynowo-jogurtowe.


trudność: średnie
czas:

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - SKŁADNIKI:

  • 1 gotowy lub samemu zrobiony spód biszkoptowy
  • 1 zielona galaretka
  • 1 fioletowa ( ewentualnie inna, gdy takiej nie dostaniemy)
  • 1 śnieżka jogurtowa
  • 3 garście jeżyn

Ciasto jeżynowo-jogurtowe - PRZYGOTOWANIE:

Zieloną galaretką rozpuścić w około 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Następnie wylać na płaski talerz, ostudzić i wstawić do lodówki, by stężała. Fioletową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej, przegotowane wody. Odstawić do wystudzenia. Przygotować śnieżkę jogurtową , według przepisu na opakowaniu produktu. Jeżyny umyć, osączyć. Spód biszkoptowy posmarować śnieżką jogurtową. Zieloną galaretkę pokroić w kostkę. Jeżyny układać na przemian z kostkami galaretki. Na końcu zalać ciasto fioletową galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto jeżynowo-jogurtowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane