Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto jogurtowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Lekkie ciasto idealne do popołudniowej herbatki.

Ciasto jogurtowe z jabłkami

Składniki:

Ciasto jogurtowe z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z jabłkami
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w grubsze plasterki. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać cukier wanilinowy, dodawać po jednym jajku i po łyżce jogurtu. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, budyniem i stopniowo łączyć z masą. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka. Piec przez ok. 45 min. w temp. 180 st. C. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.