MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Lekkie ciasto jogurtowe z dodatkiem pysznych truskawek

Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą

Składniki:

Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą

 

  • 200g truskawek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 jajka + 2 białka
  • 1 budyń waniliowy
  • 5 łyżek otrębów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • słodzik/miód/cukier

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą
Jogurt, jajka, otręby, proszek, słodzik i 1/2 budyniu miksujemy na gładką masę. Wlewamy do natłuszczonej formy (dodatkowo posypałam ją otrębami). Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na małe kawałki. Nakładamy na ciasto, posypujemy budyniem, i pieczemy 15 minut. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy słodzik i skrobię kukurydzianą - miksujemy. Pianę nakładamy na ciasto, i pieczemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.

Tagi:

jajko jajka