czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciasto jogurtowo-morelowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i bardzo proste ciasto, czyli minimum pracy, maksimum satysfakcji... Latem tego własnie nam potrzeba:)

Ciasto jogurtowo-morelowe

Składniki:

Ciasto jogurtowo-morelowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-morelowe
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać do jajek. Dodać jogurt naturalny oraz stopioną wcześniej i przestudzoną margarynę. Dokładnie utrzeć. Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x29cm. Morele pokroić w kosteczkę, rozłożyć na cieście. Posypać płatkami migdałowymi. Piec około godziny w temp. 180st.

Tagi:

jajko jajka