gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto karpatkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na przygotowanie blatów ciasta które można przełożyć dowolną masą

Ciasto karpatkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto karpatkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto karpatkowe
Do garnka przekładamy margarynę, dodajemy wodę i to co jakiś czas mieszamy aż się całkowicie rozpuści margaryna. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznie by nie powstały grudni i zaparzamy chwilę na jednolitą masę. Przygotowane ciasto odkładamy do ostudzenia, następnie dodajemy całe jajka i mieszamy na jednolite gładkie ciasto. Ciasto rozlewamy do dwóch blaszek - pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200. Przygotowane ciasta można przełożyć dowolną masą.
Ciasto karpatkowe
Rozpuszczoną margarynę łączymy z mąka na jednolitą masę
Ciasto karpatkowe
Do ostudzonej masy dodajemy całe jajka mieszamy
Ciasto karpatkowe
Ciasto rozkładamy do dwóch blaszek pieczemy
Ciasto karpatkowe
Upieczone ciasta można dowolnie przełożyć

Tagi:

jajko jajka