Ciasto Katarzynka

msewka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto Katarzynka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Prosty biszkopt w nietypowym wydaniu. Wilgotny i pyszny.Najlepszy drugiego dnia.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 24

Ciasto Katarzynka - SKŁADNIKI:

  • 1 upieczony wcześniej biszkopt z 7 jaj na dużej prostokątnej blasze,
  • 3 paczki pierników Katarzynek (bez polewy),po 6 szt w opk
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • 0,5 l mleka
  • 1 masło 25 dag
  • 2 słoik ipowideł śliwkowych o poj.330 ml
  • polewa czekoladowa

Ciasto Katarzynka - PRZYGOTOWANIE:

Upieczony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować powidłami śliwkowymi. Nałożyć na to pierniki. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka i rozpuszczonym w tymże mleku maśle. Wylać gorący budyń na pierniki,rozsmarować. Nakryć drugą warstwą biszkoptu. Polać polewą czekoladową.U mnie rozpuszczona w niedużej ilości mleka gorzka czekolada. Przechowywać w lodówce.Podawać należy najlepiej drugiego lub trzeciego dnia.Ciasto jest wtedy wilgotne i przepyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Katarzynka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
 Przekładaniec Agi Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką
Biszkopt z jabłkami i kokosem Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher
Tort orzechowy na moje 30 urodziny Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe
Ciasto łaciate  na oleju Biszkopt z wiśniami i galaretką Rolada kokosowa

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane