Ciasto Katarzynka

msewka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto Katarzynka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Prosty biszkopt w nietypowym wydaniu. Wilgotny i pyszny.Najlepszy drugiego dnia.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 24

Ciasto Katarzynka - SKŁADNIKI:

  • 1 upieczony wcześniej biszkopt z 7 jaj na dużej prostokątnej blasze,
  • 3 paczki pierników Katarzynek (bez polewy),po 6 szt w opk
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • 0,5 l mleka
  • 1 masło 25 dag
  • 2 słoik ipowideł śliwkowych o poj.330 ml
  • polewa czekoladowa

Ciasto Katarzynka - PRZYGOTOWANIE:

Upieczony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować powidłami śliwkowymi. Nałożyć na to pierniki. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka i rozpuszczonym w tymże mleku maśle. Wylać gorący budyń na pierniki,rozsmarować. Nakryć drugą warstwą biszkoptu. Polać polewą czekoladową.U mnie rozpuszczona w niedużej ilości mleka gorzka czekolada. Przechowywać w lodówce.Podawać należy najlepiej drugiego lub trzeciego dnia.Ciasto jest wtedy wilgotne i przepyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Katarzynka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto Bawole oczy Ciasto czekoladowe Roladki kaczuszki
Zwariowany przekładaniec Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą Kakaowe ciasto z masą serkową
Biszkoptowy przekładaniec z aronią Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami Jabłkowy przekładaniec
Ananasowiec z kokosem Weekendowe ciacho Ciemny biszkopt na oleju

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane