Ciasto Katarzynka

msewka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto Katarzynka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Prosty biszkopt w nietypowym wydaniu. Wilgotny i pyszny.Najlepszy drugiego dnia.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 24

Ciasto Katarzynka - SKŁADNIKI:

  • 1 upieczony wcześniej biszkopt z 7 jaj na dużej prostokątnej blasze,
  • 3 paczki pierników Katarzynek (bez polewy),po 6 szt w opk
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • 0,5 l mleka
  • 1 masło 25 dag
  • 2 słoik ipowideł śliwkowych o poj.330 ml
  • polewa czekoladowa

Ciasto Katarzynka - PRZYGOTOWANIE:

Upieczony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować powidłami śliwkowymi. Nałożyć na to pierniki. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka i rozpuszczonym w tymże mleku maśle. Wylać gorący budyń na pierniki,rozsmarować. Nakryć drugą warstwą biszkoptu. Polać polewą czekoladową.U mnie rozpuszczona w niedużej ilości mleka gorzka czekolada. Przechowywać w lodówce.Podawać należy najlepiej drugiego lub trzeciego dnia.Ciasto jest wtedy wilgotne i przepyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Katarzynka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Przepyszny kawowiec  Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec
Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama
Krówka na biszkopcie Ciasto "Rajski ptak" Rolada orzechowo-mirabelkowa
Ciasto biszkoptowe Ciasto trójkolorowe Ciasto orzechowo-makowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane