Ciasto Katarzynka

msewka - Przepis na: Ciasto Katarzynka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 593
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto Katarzynka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Prosty biszkopt w nietypowym wydaniu. Wilgotny i pyszny.Najlepszy drugiego dnia.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 24

Ciasto Katarzynka - SKŁADNIKI:

  • 1 upieczony wcześniej biszkopt z 7 jaj na dużej prostokątnej blasze,
  • 3 paczki pierników Katarzynek (bez polewy),po 6 szt w opk
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • 0,5 l mleka
  • 1 masło 25 dag
  • 2 słoik ipowideł śliwkowych o poj.330 ml
  • polewa czekoladowa

Ciasto Katarzynka - PRZYGOTOWANIE:

Upieczony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować powidłami śliwkowymi. Nałożyć na to pierniki. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka i rozpuszczonym w tymże mleku maśle. Wylać gorący budyń na pierniki,rozsmarować. Nakryć drugą warstwą biszkoptu. Polać polewą czekoladową.U mnie rozpuszczona w niedużej ilości mleka gorzka czekolada. Przechowywać w lodówce.Podawać należy najlepiej drugiego lub trzeciego dnia.Ciasto jest wtedy wilgotne i przepyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Katarzynka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Biszkopt miodowy z masą grysikową Truskawkowy piegus Biszkopt z kremem i galaretką
Torcik cappuccino Biszkopt zebra - dwukolorowy Rolada z nadzieniem jabłkowym
Czekoladowo-gruszkowe Ciasto kokosowe Bounty Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi
Ciasto z jabłkami Torcik na zimno Torciki z musem i pianką truskawkową

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj