volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

ciasto kawowo makowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krem zapewne jest znany,ale ciasto daje wspanialy smak.

ciasto  kawowo makowe

Składniki:

ciasto kawowo makowe

 

  • kakao 0,5 szkl.cukru 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia. KREM: 0,5 litra mleka

Sposób przygotowania:

ciasto kawowo makowe
CIASTO: zoltka oddzielamy od bialek .Bialka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier i ubijamy az sie rozpusci nastepnie zoltka i ubijamy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy sypkie skladniki i delikatnie mieszamy.Wylewamy na blache i pieczemy w tem 170C okolo 30 min.KREM: Z 0,5 litra mleka odlewamy 0,5 szkl w ktorym rozpuszczamy make i capuccino. Reszte mleka gotujemy z cukre. Na gotujace mleko wlewamy rozpuszczone skladniki i gotujemy budyn. Zimny budyn ucieramy z margaryna i tak powstaly krem wykladamy na ciasto.na krem wykladamy ubita smietane z smietanfix.Na smietane posypac wiorkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodowki na 2 godz. Smacznego.