Ciasto korzenne

Ciasta « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Ciasto korzenne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto korzenne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto pachnące świętami.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto korzenne - SKŁADNIKI:

  • 15 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka tartych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki rumu
  • cynamon mielony

Ciasto korzenne - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto korzenne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Sernik z bezą i brzoskwiniami Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj