Ciasto korzenne

Ciasta « poprzedni | następny »
Ilonar2301

Złoty Ekspert
Przepisy: 725
zdjęcia: 1 z 5
Ciasto korzenne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto pachnące świętami.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto korzenne - SKŁADNIKI:

Ciasto korzenne - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto korzenne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto Kolber - Hummingbird cake Jogurtowe ciasto z agrestem Szarlotka z prażonymi jabłkami
Babka cappuccino z kremem kawowym Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową Szybki torcik czekoladowy z masą kajmakową
Marchewkowe z karmelowym serkiem Szarlotka luksus Sernik z kaszą gryczaną i żurawiną
Przepyszny kawowiec  Pleśniak z powidłami Najlepszy sernik owocowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane