Ciasto korzenne

Ciasta « poprzedni | następny »
Ilonar2301

Złoty Ekspert
Przepisy: 727
zdjęcia: 1 z 5
Ciasto korzenne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto pachnące świętami.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto korzenne - SKŁADNIKI:

Ciasto korzenne - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto korzenne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Mamina szarlotka Sernik z wiśniami i bezą Chatka Baby Jagi
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną Babka na białkach z żurawiną Drożdżowa strucla orzechowa
Szarlotka na kruchym cieście Sernik cappuccino z ananasem i galaretką Sernik kawowy z czekoladą
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Sernik królewski Cynamonowo-orzechowe kule

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane