Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 733]

Ciasto korzenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto pachnące świętami.

Ciasto korzenne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto korzenne

Sposób przygotowania:

Ciasto korzenne

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.