Ciasto korzenne

Ciasta « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Ciasto korzenne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto korzenne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto pachnące świętami.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto korzenne - SKŁADNIKI:

  • 15 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka tartych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki rumu
  • cynamon mielony

Ciasto korzenne - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto korzenne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane