Strona główna Ciasto krówkowe na dużą blachę

Ciasto krówkowe na dużą blachę

szczebiotka82 - Przepis na: Ciasto krówkowe na dużą blachę offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 15
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto krówkowe na dużą blachę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto jest pyszne nawet mój mąż chętnie je jadł a nie przepada za słodyczami :)


trudność: średne
czas:

Ciasto krówkowe na dużą blachę - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 1 szkl cukru
  • 10 łyżek mąki (kopiaste)
  • 20dkg mielonych orzechów
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 250 gram margaryny
  • 2 łyżki drobnego cukru bądź też cukru pudru
  • 3/4 kg masy krówkowej
  • Polewa:
  • 2 łyżki margaryny
  • trochę masy krówkowej ( ja dałam tak około 10 łyżek)
  • płatki migdałów oraz kolorowe posypki

Ciasto krówkowe na dużą blachę - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno z cukrem i powoli dodawać żółtka.Dodać orzechy i mąkę z proszkiem dokładnie wymieszać.Wlać ciasto na blachę (ja użyłam tej z piekarnika bo u mnie szybko ciasta znikają :) ),blachę smarujemy margaryną i wykładamy na to papier do pieczenia.Pieczemy około 50 min w 180 stopniach.Krem robimy tak: margarynę ucieramy do białości z cukrem,dodając stopniowo masę krówkową.Polewę wykonujemy w ten sposób: Rozpuścić margarynę z masą.Nasz biszkopt kroimy na pól i przekładamy kremem,na wierzch polewamy polewą i obsypujemy ozdobami i orzechami jeśli mamy :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto krówkowe na dużą blachę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto bananowe Jeżynowy sernik na zimno Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Ciasto z owocami i kruszonką
Czarno białe ciasto z jabłkiem Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami
Szarlotka z kawałkami jabłek Szarlotka z wiśniami Sernikobrownie z malinami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane