Strona główna Ciasto kruche z porzeczkami

Ciasto kruche z porzeczkami

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
gosia47-47 - Przepis na: Ciasto kruche z porzeczkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 522
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto kruche z porzeczkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobre ciasto, porzeczki wzięłam prosto z ogrodu


trudność: średne
czas:

Ciasto kruche z porzeczkami - SKŁADNIKI:

  • CIASTO
  • 65 dag mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 5 żółtek
  • kostka margaryny
  • 3 łyżki zwykłej śmietany
  • MASA PORZECZKOWA
  • 60 dag porzeczek
  • 1,5 szklanki cukru

Ciasto kruche z porzeczkami - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Dodać do tego cukier puder. Zrobić w kopczyku rowek i wbić do niego żółtka oraz dodać margarynę. Całość dokładnie posiekać nożem. Wyrobić ciasto. Dodać śmietanę. Podzielić ciasto na dwie części. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Posypać bułką tartą. Porzeczki pozbawić szypułek, umyć. Wymieszać z cukrem. Wyłożyć na brytfannę z ciastem. Następnie rozwałkować drugą część ciasta i wyłożyć na porzeczkach. Całość piec ok. 45 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto kruche z porzeczkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto bananowe Jeżynowy sernik na zimno Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Ciasto z owocami i kruszonką
Czarno białe ciasto z jabłkiem Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami
Szarlotka z kawałkami jabłek Szarlotka z wiśniami Sernikobrownie z malinami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane