zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Morelowy zawrót głowy

Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jeśli lubicie zapach lawendy to ciasto przypadnie Wam do gustu. Wilgotne a lawendowym aromatem i smakiem owoców - pycha

Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą

 

Sposób przygotowania:

Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, potem ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać lawendę i wymieszać ciasto. Masę przełożyć do formy o wymiarach 29 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć bułką tartą. Na ciasto wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i morele. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 - 55 minut. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą
Etap 1 utrzeć margaryne potem dodać jajka i make oraz lawende
Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą
Etap 2 Ciasto wyłożyć do przygotwanej blachy
Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą
Etap 3 Potem wyłożyć pokrojone owoce ...
Ciasto lawendowe z brzoskwinią i morelą
Etap 4 Ciasto upiec i wystudzić a potem posypac cukrem pudrem

Tagi:

jajko tarta jajka