Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ciasto magiczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wreszcie i ja się przekonałam na czym polega 'magia' tego ciasta ;)

Ciasto magiczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto magiczne

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto magiczne
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę i odstawić. Masło rozpuścić, dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i jasną masę. Wlewać przestudzone masło i miksować 2 minuty. Następnie wsypać mąkę i zmiksować. Mleko wlać i zmiksować. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać. Przelać do formy (użyłam żaroodpornego naczynia szklanego o wymiarach ok 20x26) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 50-60 minut. Można posypać cukrem pudrem, ale jak dla mnie jest wystarczająco słodkie więc nie dodawałam :)
Ciasto magiczne
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę i odstawić
Ciasto magiczne
Masło rozpuścić dodać ekstrakt waniliowy wymieszać i odstawić Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i jasną masę
Ciasto magiczne
Wlewać przestudzone masło i miksować 2 minuty Następnie wsypać mąkę i zmiksować
Ciasto magiczne
Mleko wlać i zmiksować Na koniec dodać ubite białka i wymieszać Przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni Piec 50-60 minut

Tagi:

jajko jajka